Hozzávalók:
1 kg csirkedarabok vagy csirkemell
7,5 dl ketchup
125 ml víz
125 ml fehér borecet
8-10 evőkanál barna cukor
1 kisebb fej hagyma
3 evőkanál vaj
2 evőkanál mustár
fél evőkanál fekete bors
1 evőkanál só
egy csipet cayenne bors
egy csipet vörös bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon apróra. Majd egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és dinszteljük meg rajta a hagymát. Akkor jó, ha már aranybarna a hagyma. Ezt követően beletesszük az összes többi hozzávalót is, megkóstoljuk és tovább ízesíthetjük saját ízlésünk szerint. Ha valaki csípősen szereti, az tehet bele chilli-t vagy fokhagymát is. Körülbelül 20 percig főzzük a szószt, alacsony lángon.
Megvárjuk míg kihűl a szósz. A csirkét mossuk meg, picit sózzuk be. Tegyük egy nagyobb tálba és öntsük rá a BBQ szószunkat. Jól keverjük össze, hogy mindenhová jusson belőle. Ha lehetséges, akkor 1 éjszakára tegyük hűtőbe, de legalább néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Végül a grillsütőn szépen megsütjük. Akkor jó, ha belül puha és omlós, kívül pedig ropogós. Salátával tálaljuk.