30 °Cerős felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Bazsalikomos-gombás penne

Mariann , 2014. január 14.
Ismét egy könnyen elkészíthető, vegetáriánusoknak is ajánlott, tészta receptet hoztam. Igazi olasz finomság akkor, ha friss alapanyagokból dolgozunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 260 g penne tészta
 250 g friss gomba
 1 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 dl sűrített paradicsom
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g reszelt sajt
 só, bors
 friss bazsalikom

Elkészítés:
Először tegyük fel főni a tésztát bő sós vízben. Amíg a tészta fő, készítsük el a szószt. Ehhez a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. A gombát vékonyabb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymákhoz.

Sózzuk, borsozzuk majd néhány percig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ezt követően beleöntjük a paradicsompürét, valamint az apróra vágott friss bazsalikomot. Körülbelül 5-10 percig főzzük a szószt. A tésztát lecsepegtetjük és hozzáadjuk a gombás szószhoz. Összekeverjük, tányérokra szedjük és sajttal megszórva tálaljuk.
 
5 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #5 • 7 éve, 1 hónapja és 22 napja

Linda írta:
gombát lecserélem egy kis sonkára és már kész is a sonkás változat nyamiii
Én is a sonkára szavazok

krisztike • Überbrutál #4 • 7 éve, 1 hónapja és 22 napja

Gusztusos!!!

Gucci • Messiás #3 • 7 éve, 1 hónapja és 22 napja

ez finom kaja

Linda • Polihisztor #2 • 7 éve, 1 hónapja és 22 napja

gombát lecserélem egy kis sonkára és már kész is a sonkás változat nyamiii

Sandy • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 22 napja

Nagyon klassz recept! Gyors, egyszerű és finom étel!