Hozzávalók:
260 g penne tészta
250 g friss gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sajt
só, bors
friss bazsalikom
Elkészítés:
Először tegyük fel főni a tésztát bő sós vízben. Amíg a tészta fő, készítsük el a szószt. Ehhez a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. A gombát vékonyabb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymákhoz.
Sózzuk, borsozzuk majd néhány percig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ezt követően beleöntjük a paradicsompürét, valamint az apróra vágott friss bazsalikomot. Körülbelül 5-10 percig főzzük a szószt. A tésztát lecsepegtetjük és hozzáadjuk a gombás szószhoz. Összekeverjük, tányérokra szedjük és sajttal megszórva tálaljuk.