13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Barna sörös marharagu

2020. november 07.
30.0471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, sörös marharagu, amit a barna sör tesz igazán ízletessé. Nem nehéz elkészíteni, csupán egy kis időt kell szánni rá.


Hozzávalók:
500 g marhalábszár
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág szárzeller
4-5 db gomba
2 db sárgarépa
1 evőkanál liszt
440 ml barna sör
1 konzerv darabolt paradicsom
2 teáskanál barna cukor
só, bors
3 db babérlevél
2 ág kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg, majd aprítsuk össze. A húst szintén vágjuk össze kisebb kockákra. Egy nagyobb edénybe tegyünk kevés olajat és pirítsuk meg rajta a meghámozott zöldségeket. Ehhez adjuk a húst és a lisztet, majd elkeverjük az egészet. Hozzáöntjük a sör felét, a paradicsomot és megszórjuk cukorral, sóval és borssal valamint a fűszerekkel.

Felforraljuk a ragut és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük. Közben kevergessük meg és pótoljuk a levet a maradék sörrel. Végül az elkészült marharagut burgonyával tálaljuk.
2 hozzászólás

Tekla

3 éve, 7 hónapja és 23 napja

Ez nagyon guszta.

válasz erre

zitucska

3 éve, 8 hónapja és 5 napja

Ejj de jól hangzik.

válasz erre