2 °Cborús égbolt
2020. november 25., szerda • Katalin

Barna sörös marharagu

Mariann , 2020. november 07.
Mai receptünk egy nagyon ízletes, sörös marharagu, amit a barna sör tesz igazán ízletessé. Nem nehéz elkészíteni, csupán egy kis időt kell szánni rá.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g marhalábszár
 3 evőkanál olívaolaj
 1 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 ág szárzeller
 4-5 db gomba
 2 db sárgarépa
 1 evőkanál liszt
 440 ml barna sör
 1 konzerv darabolt paradicsom
 2 teáskanál barna cukor
 só, bors
 3 db babérlevél
 2 ág kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg, majd aprítsuk össze. A húst szintén vágjuk össze kisebb kockákra. Egy nagyobb edénybe tegyünk kevés olajat és pirítsuk meg rajta a meghámozott zöldségeket. Ehhez adjuk a húst és a lisztet, majd elkeverjük az egészet. Hozzáöntjük a sör felét, a paradicsomot és megszórjuk cukorral, sóval és borssal valamint a fűszerekkel.

Felforraljuk a ragut és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük. Közben kevergessük meg és pótoljuk a levet a maradék sörrel. Végül az elkészült marharagut burgonyával tálaljuk.
 
2 hozzászólás

Tekla • Csirke #2 • 1 hete és 1 napja

Ez nagyon guszta.

zitucska • Überbrutál #1 • 2 hete és 4 napja

Ejj de jól hangzik.