Mai receptünk egy nagyon ízletes, sörös marharagu, amit a barna sör tesz igazán ízletessé. Nem nehéz elkészíteni, csupán egy kis időt kell szánni rá.
Hozzávalók:
500 g marhalábszár
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág szárzeller
4-5 db gomba
2 db sárgarépa
1 evőkanál liszt
440 ml barna sör
1 konzerv darabolt paradicsom
2 teáskanál barna cukor
só, bors
3 db babérlevél
2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg, majd aprítsuk össze. A húst szintén vágjuk össze kisebb kockákra. Egy nagyobb edénybe tegyünk kevés olajat és pirítsuk meg rajta a meghámozott zöldségeket. Ehhez adjuk a húst és a lisztet, majd elkeverjük az egészet. Hozzáöntjük a sör felét, a paradicsomot és megszórjuk cukorral, sóval és borssal valamint a fűszerekkel.
Felforraljuk a ragut és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük. Közben kevergessük meg és pótoljuk a levet a maradék sörrel. Végül az elkészült marharagut burgonyával tálaljuk.