Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
8 gerezd fokhagyma
15 szem fekete bors
800 ml ketchup
6 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
fél teáskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
1 evőkanál worcestershire-szósz
só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst egyben is lehet hagyni, de a csontok mentén fel is lehet szeletelni. Egy lábosba tegyük bele a húst, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Dobjuk bele a bors szemeket, sót és 4-5 gerezd fokhagymát. Közepes lángon 60 percig főzzük.
Közben elkészítjük a szószt. Ehhez a maradék fokhagymákat zúzzuk össze. Keverjük a ketchupba és adjuk hozzá a többi fűszert. Ha megfőtt a hús, kenjük be a szósszal alaposan és hagyjuk pihenni egy éjszakát vagy pár órát.
Végül grillrácson 15-20 perc alatt készre sütjük az omlós húsit. Közben néha locsolgassuk meg a megmaradt szósszal, így még szaftosabb lesz.