7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Barbecue oldalas

2017. április 26.
9.5241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét hosszú hétvége elé nézünk, ráadásul május elseje lesz, ilyenkor rengetegen gyújtják meg grillsütőiket. Éppen ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz isteni barbecue oldalast a családnak.


Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
8 gerezd fokhagyma
15 szem fekete bors
800 ml ketchup
6 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
fél teáskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
1 evőkanál worcestershire-szósz
só ízlés szerint

Elkészítés:
A húst egyben is lehet hagyni, de a csontok mentén fel is lehet szeletelni. Egy lábosba tegyük bele a húst, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Dobjuk bele a bors szemeket, sót és 4-5 gerezd fokhagymát. Közepes lángon 60 percig főzzük.

Közben elkészítjük a szószt. Ehhez a maradék fokhagymákat zúzzuk össze. Keverjük a ketchupba és adjuk hozzá a többi fűszert. Ha megfőtt a hús, kenjük be a szósszal alaposan és hagyjuk pihenni egy éjszakát vagy pár órát.

Végül grillrácson 15-20 perc alatt készre sütjük az omlós húsit. Közben néha locsolgassuk meg a megmaradt szósszal, így még szaftosabb lesz.
3 hozzászólás

Pillangó

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

mosolygó smiley erre kevesen mondanak nemet.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ennek nem lehet ellenállni. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Egy jó hideg sör mellé, meg egy kis káposzta...uhh csorog a nyálam

válasz erre