Bár még nincs itt a barack szezonja, de befőttet is használhatunk ehhez a recepthez, érdemes saját befőttel dolgozni vagy valamilyen házival. Persze a konzerv barack sem rossz választás. A panna cotta pedig mindig jó édesség.
Hozzávalók:
6 dl habtejszín
70 g kristálycukor
5 db zselatinlap
pár darab felezett őszibarack
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. A megfőtt tejszínt 5 percig hagyjuk hűlni, majd kinyomkodjuk a zselatinból a vizet és a tejszínben felolvasztjuk őket. Ízlés szerint lehet még vanília rúd kikapart magját belekeverni. Ezután poharakba töltjük a krémet és hűtőbe tesszük őket néhány órára, hogy megdermedjenek.
Ha megdermedt a krém, akkor a barackokat lecsepegtetjük ízlés szerint felvágjuk és a krémhez kínáljuk.