19 °Cborús égbolt
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Banánfánk

Mariann , 2020. január 23.
Mai receptünk egy újabb szuper fánk recept, amit bárki könnyen elkészíthet. Ehhez a recepthez nyugodtan használhatod a már kissé túl érett banánokat, amiket már nem szívesen ennél meg, de a fánkba tökéletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db banán
 300 g liszt
 1 db tojás
 2 evőkanál cukor
 1,5 dl tej
 1 teáskanál fahéj
 1 csomag sütőpor
 1 csipet só
 olaj a sütéshez

Elkészítés:
A banánokat pucoljuk meg, majd egy villával pépesítsük. Ezt követően keverjük hozzá a cukrot, a tojást és a tejet, valamint ízlés szerint lehet még egy kis vanília aromát. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sütőport, a sót és a fahéjat. Végül a banános keveréket adjuk a lisztes keverékhez és ha szükséges, akkor még tejjel hígítsunk rajta.

Melegítsük fel az olajat, de ne túl forróra, majd kanál segítségével szaggassuk ki és süssük ki őket. Csepegtessük le a kisült fánkokat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás