2020. január 22., szerda • Vince, Artúr

Baconös rakott kelbimbó

Mariann , 2014. január 26.
A tegnapi rakott krumpli után, most ismét egy rakott egytálétel receptjét hoztam, mégpedig a baconnel megszórt rakott kelbimbót. A kelbimbó rengeteg C-vitamint tartalmaz, melyet főzés vagy sütés után is megőriz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 60 dkg kelbimbó
 1 db leveskocka
 tejföl
 reszelt sajt
 15 dkg baconszalonna
 vaj
 egy kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelbimbókat bő vízben, valamint a leveskockával előfőzzük. Közben ha a szalonna nincs felszeletelve, akkor vékony szeletekre vágjuk a felét, a másik felét kockára vágjuk.

Egy nagyobb jénait előveszünk, kikenjük a vajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a megpuhult kelbimbót belerakjuk. A felkockázott bacont beleszórjuk és összekeverjük, hogy mindenhova jusson. Az egészet leöntjük a tejföllel, rátesszük a vékony szelet szalonnákat és megszórjuk bőven sajttal. Aki szeretné, az egy kevés oregánót is szórhat rá.

Az egészet egy alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 5 perccel levesszük a fóliát és a tetejét pirosra pirítjuk.
 
6 hozzászólás

kpal • Nagymester #6 • 6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Ami rakott azt IMÁDOM!

Minoni • Polihisztor #5 • 6 éve, 6 hónapja és 2 napja

Nagyon finom lehet! Gusztusos kaja!

csillucs • Nagymester #4 • 6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Én nem szeretem a kelbimbót, maradok a rakott krumplinál.

Lili • Messiás #3 • 6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Kéne megint valami fogyókúrás recept is, mert el fogok hízni!

Sandy • Messiás #2 • 6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Na ez egy olyan étel, amit nem hogy nem csináltam de még nem is ettem!

Megy a kedvencek közé, el fogom készíteni!

Enci • Überbrutál #1 • 6 éve, 6 hónapja és 3 napja

De jól hangzik és de jól néz ki a képen