Baconös rakott karfiol

Mariann , 2018. november 01.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető egytálétel, mely biztosan elnyeri az egész család tetszését, főleg ha kellően megszórjuk sajttal. Nem kell hozzá túl sok minden és saját ízlésünk szerint is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 200 g bacon
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 db tojás
 140 g tejföl
 kevés vaj
 zsemlemorzsa
 oregánó
 
 100 g reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. A bacont vágjuk össze apróra és süssük meg egy serpenyőben. Ha megpirult, akkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk meg. Ha ez is kész, akkor a megpuhult karfiol rózsákat hozzáadjuk a baconhöz és összekeverjük.

Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal és szórjuk be zsemlemorzsával. Forgassuk bele a karfiolt. Ezután a tojást és a tejfölt keverjük össze és öntsük a karfiolra. Szórjuk meg alaposan sajttal és szórjuk meg oregánóval. Ezután 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 1 hete és 5 napja

Jó a karfiol. Kevés benne a kalória.

debbie • Pipi #1 • 1 hete és 5 napja

Ennek jó íze lehet.