9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Baconbe tekert szűzérmék

2018. július 28.
3.2311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi joker, hiszen kevés idő alatt olyan finom ételt készíthetsz, ami után minden vendéged megnyalja majd mind a tíz ujját. Nem csak omlós lesz a hús, de az íze is fenomenális.


Hozzávalók:
600 g szűzpecsenye
8 szelet bacon
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A szűzpecsenyét vágjuk azonos nagyságú, körülbelül 3 cm vastag szeletekre. Egy tálban összekeverjük az olajat, a sót, borsot, a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd ezzel a páccal megkenjük a pecsenye szeleteket. Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összekeveredjenek. Ezután tekerjük körbe a szeleteket 1-1 szalonnával.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd mindegyik szeletet oldalanként 3-3 percig sütjük. Ha nem szeretnénk serpenyőt használni, akkor tepsiben és sütőben is elkészíthetjük.
2 hozzászólás

Sonci

6 éve, 2 hónapja és 18 napja

Imádom a pecsenyét.

válasz erre

Enci

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Nagyon jó tud lenni a szűzpecsenye.

válasz erre