13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Baconbe tekert sertéskaraj

2017. május 06.
9.8621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha nagyobb vendégséget vársz, akkor ez a recept jól jöhet. Látványos, istenien finom és nem is nehéz elkészíteni. Köretet szinte bármit lehet hozzá készíteni. Ezt még az anyósod is imádni fogja.


Hozzávalók:
1-1,5 kg egész sertéskaraj
200 g bacon
3 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss rozmaring
só, bors

Elkészítés:
A húst mossuk meg és töröljük szárazra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymákat, a friss rozmaringot és a sót, borsot. Jó alaposan kenjük be vele a húst, majd fedjük le és hagyjuk állni egy-két órát, de egy éjszakát is hagyhatjuk.

Ezután baconnel tekerjük be a húst és kenjük meg mustárral. Használhatunk dijoni mustárt is, ha picit pikánsabbra szeretnénk. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal vagy vajjal, majd tegyük bele a húst és a megmaradt páclével öntsük le.

Végül előmelegített sütőben 180 fokon 1,5-2 órán át süssük. Egy késsel tudjuk leellenőrizni, hogy a hús szépen megsült-e.
3 hozzászólás

pilótakeksz

7 éve, 6 hónapja és 19 napja

Ízletes ez.

válasz erre

monyó

7 éve, 6 hónapja és 19 napja

Egészen jó ötlet.

válasz erre

Gizus

7 éve, 6 hónapja és 20 napja

Egyben még nem sütöttem karajt. Pedig nem is rossz ötlet.

válasz erre