Hozzávalók:
1-1,5 kg egész sertéskaraj
200 g bacon
3 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A húst mossuk meg és töröljük szárazra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymákat, a friss rozmaringot és a sót, borsot. Jó alaposan kenjük be vele a húst, majd fedjük le és hagyjuk állni egy-két órát, de egy éjszakát is hagyhatjuk.
Ezután baconnel tekerjük be a húst és kenjük meg mustárral. Használhatunk dijoni mustárt is, ha picit pikánsabbra szeretnénk. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal vagy vajjal, majd tegyük bele a húst és a megmaradt páclével öntsük le.
Végül előmelegített sütőben 180 fokon 1,5-2 órán át süssük. Egy késsel tudjuk leellenőrizni, hogy a hús szépen megsült-e.