Az 5+1 legjobb őszi gasztrorendezvény, amit vétek lenne kihagyni!

Brauny , 2017. szeptember 03.
Bár az ősz esetén senki sem szereti a korai sötétedést, vagy az egyre csípősebbé váló reggeleket, ellenben van azért ebben az évszakban is rengeteg pozitívum, ezáltal például a változatos gasztrorendezvények. Ezek azok, amelyek kapcsán hazánk minden régiója elképesztően komoly felhozatalt tud felmutatni, így össze is gyűjtöttünk nektek 5+1 gasztrofesztivált, amelyet vétek lenne kihagyni az idén.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. 19. Szolnoki Gulyásfesztivál

Szeptember 7. és 10. között idén már 19. alkalommal rendezik meg az Alföld szívében a Szolnoki Gulyásfesztivált, ahol a minősített rendezvényen több napon át főzőversenyek, színes programok és természetesen töménytelen mennyiségű gulyás várja az érdeklődőket. A gulyás, mint jellegzetes alföldi étel propagálása mellett színpadi programok, hagyományőrző kézműves bemutatók és fergeteges hangulat fogadja majd az ide érkezőket.

Az 5+1 legjobb őszi gasztrorendezvény, amit vétek lenne kihagyni! - 2. kép

2. A régi Magyarország ízei


A régi Magyarország ízei név alatt idén először egy igazán különleges gasztronómiai fesztivált rendeznek Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban, ahol szeptember 10-én mindenki megismerheti elődeink főzési szokásait. A fesztiválon ugyanis a tájjelegű magyar és nemzetiségi konyha ételei és étkezési szokásai, valamint az ezekhez kapcsolódó hagyományok kapják a központi szerepet, méghozzá természetesen kóstolók társaságában, hogy ne csak lássuk és beszéljünk róla, hanem meg is ízlelhessük elődeink ételeit.

3. Őszi Ízkavalkád Fesztivál

Budapesten, a Kossuth téren kerül megrendezésre idén már második alkalommal az Őszi Ízkavalkád Fesztivál, ahol szeptember 22. és 24. között, tehát három napon át minden hazánk legfinomabb ízeiről szól majd kézművesek és őstermelők segítségével. Az eseményen külföldi országok gasztronómiáját és kultúráját is megismerhetjük majd - a díszvendég Franciaország lesz -, miközben tematikus előadások, gyermekprogramok, és olyan fellépők színesítik az esemény, mint Xantus Barbara vagy a Budapest Ragtime Band.

4. Siófoki Halfesztivál

Idén sem marad el az immáron hagyományosnak tekinthető Siófoki Halfesztivál, ami október 6. és 8. között a legfinomabb halételekkel, illetve azok népszerűsítésével várja az érdeklődőket a Balaton fővárosában. A finomságok mellett az eseményen színvonalas programok kíséretében kóstolgathatjuk meg a legjobb, legfinomabb és legritkább balatoni halakat, miközben az egész család garantáltan megtalálja a számításait.

Az 5+1 legjobb őszi gasztrorendezvény, amit vétek lenne kihagyni! - 3. kép

5. Disznótoros Kolbászfesztivál


Nem múlhat el az ősz egy vérbeli kolbászfesztivál nélkül, amire idén október 13. és 15. között kerül sor Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a 10 hektáros területen a legjobb kolbászokat kóstolhatják meg a látogatók. Az eseményen egész napos családi programok, folklór műsorok, nosztalgikus zenei események, retro disznóvágás, valamint természetesen hatalmas kolbászvásár várja az ide látogatókat.

+1. Szoboszlói Szüreti Mulatság

Ha már ősz, akkor nyilván a borfesztiválok és a szüreti mulatozások sem maradhatnak ki a sorból. Bár országszerte lesznek efféle események, az egyik legkülönlegesebbnek a Szoboszlói Szüreti Mulatság ígérkezik október 20. és 22. között, ahol megkóstolhatjuk majd a legjobb magyar borokat, a legfinomabb magyar ételeket, miközben ismert előadóművészek és kulturális csoportok fellépéseit élvezhetjük jó hangulat társaságában.
 
2 hozzászólás

bettike • Überbrutál #2 • 9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Én majd valami csokis fesztiválra megyek.

pilótakeksz • Messiás #1 • 9 hónapja, 2 hete

Nagyon szeretem a gasztro rendezvényeket. Mimdig megkóstolok valami különlegeset.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.