Hozzávalók:
1 db avokádó
1 db sonka hagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dl alaplé
1 dl tejszín
fél lime leve
só, bors
pici római kömény
6-8 db garnéla
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Két evőkanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd dobjuk hozzá a megtisztított garnélákat. Amikor már kezdenek rózsaszín lenni, mellé dobjuk az apróra vágott fokhagymát és további 1-2 percig sütjük őket, majd félre tesszük. Ha valaki kedveli a csípőset, akkor egy pici csilipehely is mehet a fokhagyma mellé.
Egy fazékban az apróra vágott hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és 1-2 evőkanál vizet. Néhány percig hagyjuk párolódni. Közben az avokádót pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Ha már puha a hagyma, mehet bele az avokádó és az alaplé. 20 perc alatt összefőzzük az egészet. Közben sóval és borssal ízesítünk.
Ha megfőtt, akkor egy botmixerrel pürésítünk és végül mehet bele a tejszín és a római kömény. Egy két percig még főzzük, végül tálaláskor meglocsoljuk lime lével és rátesszük az elkészített rákokat.