13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Avokádó krémleves garnélával

2018. január 30.
1.8641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az avokádót nem csak salátákba vagy szendvicsekbe lehet felhasználni, hanem akár levest is készíthetünk belőle. Az avokádó krémleves könnyen elkészíthető és ha szeretjük a tengeri ételeket, akkor egy kis garnélával tökéletes levesünk lesz.


Hozzávalók:
1 db avokádó
1 db sonka hagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dl alaplé
1 dl tejszín
fél lime leve
só, bors
pici római kömény
6-8 db garnéla
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Két evőkanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd dobjuk hozzá a megtisztított garnélákat. Amikor már kezdenek rózsaszín lenni, mellé dobjuk az apróra vágott fokhagymát és további 1-2 percig sütjük őket, majd félre tesszük. Ha valaki kedveli a csípőset, akkor egy pici csilipehely is mehet a fokhagyma mellé.

Egy fazékban az apróra vágott hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és 1-2 evőkanál vizet. Néhány percig hagyjuk párolódni. Közben az avokádót pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Ha már puha a hagyma, mehet bele az avokádó és az alaplé. 20 perc alatt összefőzzük az egészet. Közben sóval és borssal ízesítünk.

Ha megfőtt, akkor egy botmixerrel pürésítünk és végül mehet bele a tejszín és a római kömény. Egy két percig még főzzük, végül tálaláskor meglocsoljuk lime lével és rátesszük az elkészített rákokat.
2 hozzászólás

Zita.Péter

6 éve, 9 hónapja és 2 napja

Képen olyan guszta, de nem biztos hogy szeretném.

válasz erre

Enci

6 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nem egy kedvenc.

válasz erre