11 °C
kevés felhő
2024. április 25., csütörtök
Márk

Aszalt paradicsomos tészta

2020. május 12.
18.3491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető tészta étel, melyhez nem kell húst használni, így a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Az aszalt paradicsomot sokféle képen fel lehet használni, főleg tészta ételekhez.


Hozzávalók:
200 g tészta
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl passzírozott paradicsom
60 g szárított paradicsom
1 marék bazsalikom

20 g parmezán sajt

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki. Közben az olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. Összekeverjük és ehhez adjuk az összevágott szárított paradicsomot is. 1-2 percig forraljuk az. egészet, közben a megfőtt tésztát csepegtessük le.

Szórjuk meg bazsalikommal a szószt és keverjük bele a tésztát. Végül kevés sajttal megszórva már tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

Lili

4 éve, 3 hónapja és 15 napja

Már a nyálam is folyik. röhögő smiley

válasz erre

debbie

4 éve, 3 hónapja és 15 napja

Imádom az aszalt paradicsomot. mosolygó smiley

válasz erre