0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Aszalt paradicsomos tészta

Mariann , 2020. május 12.
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető tészta étel, melyhez nem kell húst használni, így a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Az aszalt paradicsomot sokféle képen fel lehet használni, főleg tészta ételekhez.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g tészta
 2 evőkanál olívaolaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 dl passzírozott paradicsom
 60 g szárított paradicsom
 1 marék bazsalikom
 
 20 g parmezán sajt

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki. Közben az olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. Összekeverjük és ehhez adjuk az összevágott szárított paradicsomot is. 1-2 percig forraljuk az. egészet, közben a megfőtt tésztát csepegtessük le.

Szórjuk meg bazsalikommal a szószt és keverjük bele a tésztát. Végül kevés sajttal megszórva már tálalhatjuk is.
 
2 hozzászólás

Lili • Messiás #2 • 3 hete és 2 napja

Már a nyálam is folyik.

debbie • Pipi #1 • 3 hete és 2 napja

Imádom az aszalt paradicsomot.