2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Aszalt paradicsomos rizottó

Mariann , 2019. szeptember 11.
Mai receptünk egy isteni mediterrán rizottó, amihez nincs szükség sok mindenre és könnyen elkészíthető. Amire oda kell figyelni, az a rizottó elkészítése, hogy a rizs kellően puha legyen és krémes állagot kapjunk a végén.


Hozzávalók:
 1 fej vöröshagyma
 60 g vaj
 200 g rizottó rizs
 1 dl fehérbor
 7 dl alaplé
 100 g aszalt paradicsom
 50 g reszelt parmezán

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd a vaj felén pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bort és addig pároljuk, amíg a bor teljesen el nem tűnik. Ezt követően mehet hozzá a rizs, amit szárazon elkezdünk pirítani, körülbelül 5 percig és csak ez után kezdjük el adagonként hozzá adni az alaplevet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük a rizst, közben sóval és pici borssal ízesítünk.

Amikor a rizs magába szívta az összes alaplevet, akkor a szárított paradicsomot összevágjuk és beleszórjuk a rizottóba, majd végül mehet bele a maradék vaj és a parmezán. Ettől lesz igazán krémes a rizottó.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 3 napja és 20 órája

Ez eléggé bejövős.