19 °Cborús égbolt
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos gnocchi

Mariann , 2020. augusztus 01.
Mai receptünk egy egyszerű és könnyen elkészíthető tészta étel, mely elhozza nekünk Olaszország ízvilágát. Ehhez a tésztaételhez még húsra sincs szükséged.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g gnocchi
 1 evőkanál vaj
 4 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál Dijon mustár
 4-5 db aszalt paradicsom
 0,5 dl száraz fehér bor
 2,5 dl tejszín
 50 g reszelt parmezán sajt
 1 maroknyi friss bazsalikom
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A gnocchit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ha már kezd illatozni, akkor mehet rá a mustár, az összevágott paradicsom és a fehér bor. Ha a bor már elfőtte az alkoholt, akkor felöntjük a tejszínnel és megszórjuk sóval, borssal.

Pár percig főzzük, ezt követően hozzáadjuk a gnocchit, az összevágott bazsalikomot és a sajtot. Jól összeforgatjuk az egészet és már lehet is tálalni.
 
2 hozzászólás

monyó • Überbrutál #2 • 1 hete és 6 napja

A tésztáknál nincs jobb kaja.

Enci • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Nyam nyam nyam.