2018. augusztus 17., péntek • Jácint

Ananászos pulykamell

Mariann , 2018. február 03.
Egészségesen étkezni nem nehéz, ha ismersz elég receptet és szereted például a gyümölcsöket. Az ananász egy nagyszerű gyümölcs, ami akár pulykához, akár csirkéhez is tökéletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g pulykamellfilé
 1 db húsleveskocka
 
 5 evőkanál liszt
 2-3 evőkanál olaj
 2 dl száraz fehérbor
 2 evőkanál szójaszósz
 őrölt szerecsendió
 őrölt gyömbér
 1 konzerv ananász

Elkészítés:
A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. Közben a húst vágjuk kisebb kockákra, majd megszórjuk sóval és megforgatjuk őket a lisztben. Ezután a lisztes húst megpirítjuk kevés olajon. Ha már kapott egy kis színt, akkor felöntjük a borral, az alaplével és a szójaszósszal. Ízesítsünk szerecsendióval, gyömbérrel. Felforraljuk a ragut és további 5-10 percig főzzük a húst.

Az ananászt szűrjük le, a lének a felét öntsük a raguhoz és közepes lángon tovább főzzük néhány percig, és csak ezután tegyük az ananászt a húshoz. 5 perc főzés után már készen is van. Rizzsel tálalhatjuk.
 
2 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Tetszik nagyon.

debbie • Pipi #1 • 6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Az ilyet nagyon szeretem. Egyszerű és finom.