24 °Cszórványos felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Ananászos garnélanyársak

Mariann , 2018. július 16.
Tombol a nyár, a jó idő, ilyenkor mindenki szeret könnyed ételeket fogyasztani vagy éppen grillezni. Mai receptünk egy isteni finom, könnyed grillezett nyárs, melyet otthon, a lakásban is elkészíthetünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g tisztított garnéla
 1 db ananász
 80 g sárgabarackdzsem
 2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál narancslé
 chilipehely ízlés szerint
 1 teáskanál narancshéj
 fél kávéskanál só
 2 gerezd fokhagyma
 2 szál koriander

Elkészítés:
A nyársakat érdemes 20 percre beáztatni egy kis vízbe, így nem fognak megégni sütés közben. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Ha konzervet használunk, akkor csepegtessük le előtte. A páchoz keverjük össze egy tálban a barackdzsemet, a narancslét és héjat, a chilit, a sót, az olajat és a zúzott fokhagymát.

A nyársra húzzunk fel ízlés szerint garnélát és ananászt felváltva, majd kenjük meg a kész nyársakat a páccal. Takarjuk le és hagyjuk pihenni 10-15 percet. Ezután már csak meg kell sütni grillen a nyársakat és megszórni egy kis aprított korianderrel.
 
1 hozzászólás

regeena • Pipi #1 • 2 éve, 3 hónapja és 1 napja

Imádom az ilyet. Olyan keleties.