13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Amerikai csokoládétorta

2021. szeptember 16.
76.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető csokoládétorta, amit akár születésnapokra is elkészíthetünk vagy fontosabb családi eseményekre.


Hozzávalók:
120 g puha vaj
220 g porcukor
1 csipet só
6 db tojás
130 g étcsokoládé
130 g finomliszt
230 g puha vaj
125 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
200 g porcukor
fél vanília rúd
2 dl habtejszín

Elkészítés:
Első lépésként a tésztát készítsük el. Ehhez a 120 g puha vajat és a 220 g porcukrot habosra keverjük. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat adagonként a vajas cukorhoz keverjük. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett és keverjük óvatosan a vajas részhez. Ezután mehet hozzá még a liszt és a csipet só. A tojás fehérjéket habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük.

Egy tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vajat ismét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a csipet sót és a vanília rúd kikapart magját. A tejszínt habosra verjük és óvatosan a krémhez keverjük.

A torta tésztáját három részre vágjuk, majd megkenjük a torta lapjait krémmel és összeállítjuk a tortát. A maradék krémmel az egész tortát vonjuk be. Végül tetszés szerint díszítjük.
1 hozzászólás

leoni

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

És ez mitől amerikai amúgy? De nem rossz.

válasz erre