13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Amerikai csokis fánk

2021. január 23.
31.0671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel közeledik a farsangi szezon, ezért ismét mutatunk egy ízletes és látványos fánk receptet. Szinte bármilyen csokoládéval és egyéb édességekkel lehet díszíteni, csupán a fantáziánk szabhat határt.


Hozzávalók:
500 g liszt
25 g élesztő
220 ml tej
120 g cukor
2 db tojás
40 g vaj
100 g fehér csokoládé
100 g tejcsokoládé
20 g kókuszzsír
olaj
oreo, mogyoró stb.

Elkészítés:
A tejet kicsit langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt és a cukorból egy evőkanálnyit. Hagyjuk felfutni az élesztőt. Közben mérjük ki a lisztet és a többi hozzávalót, majd tegyük egy keverőtálba. Ha felfutott az élesztő, akkor azt is tegyük bele és mehet a dagasztás. Egy lágy tésztát kell kapni, de akkor jó, ha elválik az edény falától. Takarjuk le és egy órát kelesszük.

Lisztezett felületen gyúrjuk át és nyújtsuk ki a tésztát, majd szagassuk ki őket. Tegyük sütőpapírra és ismét kelesszük őket fél órát. Közben az olajat forrósítsuk fel. A sütőpapírt vágjuk el, hogy a fánkokat egyenként bele tudjuk tenni az olajba. Az olajban hamar leválnak a papírok, amiket így ki tudunk venni. Ez azért fontos, mert a fánk tésztája nagyon lágy.

Süssük meg mindkét oldalukat és hagyjuk lecsepegni, majd kihűlni. Végül a csokoládékhoz adjunk 10 g kókuszzsírt és olvasszuk meg. Ebbe mártsuk a fánkokat és szórjuk meg ízlés szerint bármivel. Végül tegyük hűtőbe, hogy a csoki hamar megdermedjen.
1 hozzászólás

krisztike

3 éve, 5 hónapja és 12 napja

Azta de jó.

válasz erre