Hozzávalók:
2 kg sertéslapocka egészben
2 evőkanál só
1 evőkanál őrölt bors
1 teáskanál fokhagyma-granulátum
1 teáskanál szárított kakukkfű
50 g barna cukor
1/2 dl balzsamecet
1 fej hagyma
Elkészítés:
A fűszereket tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet, majd alaposan összekeverjük. Ezzel a páccal jól megkenjünk mindenhol a húst és alaposan bele is masszírozzuk. Ezután egy nagyobb jénai tálba beletesszük a húst, öntünk alá 4-5 dl vizet, valamint mellé tesszük a meghámozott és negyedekre vágott hagymát.
Lefedjük a húst és 110-120 fokos sütőben 8-10 órán keresztül sütjük. A gőz és a pára segítségével eszméletlen omlós lesz a hús, ha elkészül. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük szálaira két villa segítségével. Ezután már csak el kell készíteni a szendvicset. Egy bucit töltsünk meg jó sok hússal, adjunk hozzá egy kis BBQ szószt és ízlés szerint valamilyen salátát.