9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Almás-fahéjas sült palacsinta

Mariann , 2020. szeptember 28.
Mai receptünk egy igazán őszies étel, melyet biztosan kedvelni fog az egész család. Könnyű elkészíteni és csak a sütőben kell megsütni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 100 g liszt
 3 db tojás
 2,5 dl tej
 1 evőkanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 kávéskanál sütőpor
 csipet só
 3 db alma
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál vaj
 fél teáskanál fahéj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztához a tojásokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrokat és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd a tojásos részhez adjuk. Az almákat tetszés szerint vágjuk össze. Egy nagyobb serpenyőben a vajat megolvasszuk, szórjuk bele a barna cukor felét és dobjuk rá az almát.

Pároljuk néhány percig az egészet, majd mehet rá a maradék cukor, a fahéj és végül a tészta. Végül dobjuk be a sütőbe 15 percre, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
 
1 hozzászólás

Hampster • Megszállott #1 • 3 hete és 2 napja

Ez nagyon jó, bár nem éppen egy palacsinta.