Hozzávalók:
20 g élesztő
50 g cukor
2,5 dl tej
500 g liszt
pici só
3 csomag vaníliás cukor
1 csipet reszelt citromhéj
90 g vaj
1 db tojás
5 db alma
4 teáskanál őrölt fahéj
pici olaj
Elkészítés:
Első lépésként az élesztőt keverjük el egy teáskanál cukorral és kettő evőkanál langyos tejjel. A lisztet tegyük egy keverőtálba, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, a citromhéjat és a csipet sót. Keverjük össze és adjuk hozzá az élesztőt, a tojást, 50 g olvasztott vajat valamint a megmaradt tejet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd hagyjuk pihenni, hogy megkeljen.
Közben az almát reszeljük le vagy vágjuk nagyon apróra össze. Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen nyújtsuk ki és kenjük meg a maradék olvasztott vajjal. Ezután mehet rá egyenletesen az alma, a fahéj és a két csomag vaníliás cukor. Óvatosan tekerjük fel a tésztát és vágjuk el 3 cm vastagon.
A csigákat tegyük egy vajjal kikent tepsibe és kenjük meg őket olajjal. Hagyjuk őket 20-30 percig kelni, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket. A kész csigákra készíthetünk karamellt vagy más mázat is.