7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Almás-fahéjas csiga

2017. október 22.
7.6161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel jobban kedveljük a kicsit fűszeresebb édességeket, így például érdemes készíteni isteni finom almás-fahéjas csigákat. Az egész család odáig lesz ezért a desszertért és még a rengeteg alma is elfogy.


Hozzávalók:
20 g élesztő
50 g cukor
2,5 dl tej
500 g liszt
pici só
3 csomag vaníliás cukor
1 csipet reszelt citromhéj
90 g vaj
1 db tojás
5 db alma
4 teáskanál őrölt fahéj
pici olaj

Elkészítés:
Első lépésként az élesztőt keverjük el egy teáskanál cukorral és kettő evőkanál langyos tejjel. A lisztet tegyük egy keverőtálba, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, a citromhéjat és a csipet sót. Keverjük össze és adjuk hozzá az élesztőt, a tojást, 50 g olvasztott vajat valamint a megmaradt tejet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd hagyjuk pihenni, hogy megkeljen.

Közben az almát reszeljük le vagy vágjuk nagyon apróra össze. Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen nyújtsuk ki és kenjük meg a maradék olvasztott vajjal. Ezután mehet rá egyenletesen az alma, a fahéj és a két csomag vaníliás cukor. Óvatosan tekerjük fel a tésztát és vágjuk el 3 cm vastagon.

A csigákat tegyük egy vajjal kikent tepsibe és kenjük meg őket olajjal. Hagyjuk őket 20-30 percig kelni, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket. A kész csigákra készíthetünk karamellt vagy más mázat is.
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 17 napja

Fahéjas csiga az egyik kedvencem és nem lehet rossz almával mosolygó smiley

válasz erre

monyó

7 éve, 18 napja

Ennek nehéz ellenállni.

válasz erre

zitucska

7 éve, 18 napja

Oké! Ezt most már mentem is es holnap meg is csinálom. mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

7 éve, 18 napja

Huu de istenien néz ki!

válasz erre