Egy újabb nagyon ízletes palacsinta receptet mutatunk, amibe egy kis almát is belecsempésztünk, így a gyerekekre lehet erőltetni egy kis gyümölcsöt. Reggelire és desszertnek is kiváló, hamar elkészíthető.
Hozzávalók:
2 dl tej
100 g liszt
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
2 kisebb alma
1 teáskanál fahéj
1 púpozott teáskanál cukor
csipet só
kevés olaj
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük fel egy csipet sóval. A sárgáját keverjük össze a liszttel, a tejjel, a reszelt almával, a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral. Ehhez a keverékhez óvatosan hozzáadjuk a felvert habot, majd a tésztát forró olajon kisütjük.
Érdemes alacsony lángon sütni, hogy szép formásak maradjanak a palacsinták.