Mai receptünk egy nagyon finom csirkés étel, melyet finom almával sütünk meg. Most rengeteg az alma, így érdemes elkészíteni ezt az ízletes ételt, ráadásul ha bacont nem használunk hozzá, akkor nagyon jó fogyókúrás étel lehet.
Hozzávalók:
2 szép csirkemellfilé
4 szem alma
8 szelet bacon
só, bors
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg és reszeljük le. Ezt követően a csirkemellet vágjuk be, hogy az almával meg tudjuk tölteni. Előtte sóval és borssal szórjuk meg kívül-belül a csirkét. Töltsük meg almával a húsokat, majd egy tűvel tűzzük össze.
Ezt követően a csirkemelleket tekerjük be a baconszalonnával. Egy tepsire helyezzük a húsokat és előmelegített sütőben 240 fokon 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 190 fokra és további egy órán át sütjük.
Közben készíthetünk hozzá köretet zöldségekből vagy rizsből. Sütés közben néha a bacon zsírjával locsoljuk meg a csirkéket.