9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Almás táska

Mariann , 2019. szeptember 21.
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető őszi péksütemény, amit akár a suliba vagy a munkába is magunkkal vihetünk. Az almás táska ilyenkor a legjobb, hiszen az alma és a fahéj igazi őszi ízek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csomag leveles tészta
 4 nagyobb alma
 2 evőkanál citromlé
 1 evőkanál vaj
 1 teáskanál fahéj
 porcukor

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és kisebb darabokra szeleteljük össze, de akár le is lehet reszelni. Egy serpenyőben melegítsük össze az almát, a vajat, a fahéjat, a citromot és egy kevés cukrot. Közben a leveles tésztát hajtsuk ki és vágjuk téglalap alakúra. Mindegyik téglalap egyik felébe tegyünk tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét.

Nyomkodjuk le egy villával a tészta szélét, hogy az almalé ne jöjjön ki sütés közben. Végül egy-két helyen vágjuk be felül, hogy a gőz könnyedén távozhasson. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük őket.
 
nincs még hozzászólás