Hozzávalók:
1 csomag réteslap
800 g alma
100 g cukor
100 g vaj
50 g zsemlemorzsa
50 g mazsola
fahéj
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd tetszés szerint összevághatjuk, de le is reszelhetjük őket. Ezután hozzájuk keverjük a cukrot, a fahéjat és a mazsolát, állni hagyjuk. Az első réteslapot tegyük egy picit nedves konyharuhára, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Ezután mehet rá a következő lap és vaj egészen addig, amíg el nem fogynak a lapok. Ekkor megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát egy kicsit nyomkodjuk ki és tegyünk belőle egy vastagabb csíkban a tésztára. Ezután óvatosan a konyharuha segítségével görgessük fel a rétest. Tegyük egy tepsire és a tetejét olvasztott vajjal kenjük meg. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.