21 °Cborús égbolt
2020. augusztus 14., péntek • Marcell

Almás kelt palacsinta

Mariann , 2019. október 08.
Mai receptünk egy szuper őszi palacsinta, mely egy kicsit másképpen készül, mint a hagyományos változat. Nem csak a plusz alma a különleges benne, hanem a kelt jellege, azaz szépen meg fog emelkedni sütés közben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g liszt
 1 l tej
 3 db tojás
 3 evőkanál olaj
 2 db alma
 20 g élesztő
 1 csomag vaníliás cukor
 2 evőkanál cukor
 1 teáskanál fahéj
 1 csipet só

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és egy kanál cukrot, majd hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, a cukrokat, a sót és a felfutott élesztőt. Alaposan keverjük össze az egészet. Az almát pucoljuk meg és reszeljük le, majd szórjuk meg fahéjjal és ezt is keverjük a tésztához. Letakarjuk az egészet és 30 percig hagyjuk pihenni.

Végül vékonyan kikent serpenyőben adagonként kisütjük a palacsintákat. Végül szórjuk meg porcukorral, vagy kínáljuk lekvárral.
 
1 hozzászólás

monyó • Überbrutál #1 • 11 hónapja, 2 napja

Érdekes palacsinta.