Mai receptünk egy szuper őszi palacsinta, mely egy kicsit másképpen készül, mint a hagyományos változat. Nem csak a plusz alma a különleges benne, hanem a kelt jellege, azaz szépen meg fog emelkedni sütés közben.
Hozzávalók:
250 g liszt
1 l tej
3 db tojás
3 evőkanál olaj
2 db alma
20 g élesztő
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és egy kanál cukrot, majd hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, a cukrokat, a sót és a felfutott élesztőt. Alaposan keverjük össze az egészet. Az almát pucoljuk meg és reszeljük le, majd szórjuk meg fahéjjal és ezt is keverjük a tésztához. Letakarjuk az egészet és 30 percig hagyjuk pihenni.
Végül vékonyan kikent serpenyőben adagonként kisütjük a palacsintákat. Végül szórjuk meg porcukorral, vagy kínáljuk lekvárral.