Mai receptünk egy frissítő nyári saláta, melynek nagyszerű íze van. Az alma és a karalábé nagyon jól illik egymáshoz, igazán frissítő, roppanós saláta, amit sültekhez érdemes fogyasztani.
Hozzávalók:
1 db alma
1 db karalábé
fél hagyma
1/4 csésze pirított mogyoró
1/4 csésze petrezselyem
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
2 teáskanál méz
1 teáskanál mustár
1/2 teáskanál só
Elkészítés:
A karalábét és az almát vágjuk össze kis gyufaszár méretű csíkokra, majd keverjük össze. A hagymát szintén vágjuk vékonyan fel és adjuk az almához. Egy tálban elkeverjük a fűszereket, az olajat, az ecetet, a mustár és a mézet. Sózzuk az öntetet és ráöntjük a salátára.
Alaposan összekeverjük, majd megszórjuk az összetört mogyoróval és az apróra vágott petrezselyemmel.