8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Almalekvár

2014. augusztus 30.
2.1331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az almalekvár, melyet könnyen és gyorsan elkészíthetünk. Mivel itt az alma szezonja, ezért érdemes pár üveggel elrakni télre. Ha sok az almánk, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a receptet.


Hozzávalók:
5 kg alma
1 kg cukor
1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk egy kicsit állni, amíg levet ereszt, majd feltesszük főni. Eleinte tegyünk rá fedőt és így főzzük 5-10 percig, amíg megpuhul az alma.

Levesszük a fedőt és tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Melegen üvegekbe tesszük, majd a tetejükre üvegenként egy késhegynyi nátrium-benzoát teszünk és végül lefordítjuk őket.
3 hozzászólás

moni1294

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Csodás recept köszönjük!

válasz erre

monyó

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Na ilyet még sosem csináltam. Eszembe nem jutott volna...

válasz erre

eperjam

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Finom lehet!

válasz erre