Mai receptünk egy különleges krémleves, melyet almából kell készíteni. Nagyon egészséges, hiszen az almában rengeteg vitamin található. Nem túl hizlaló, ráadásul hús sincs benne, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
4-5 szem alma
fél citrom leve
reszelt citromhéj
kevés cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér
3-4 db szegfűszeg
1 l víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk belőle, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük az almadarabokat, felöntjük vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, a reszelt citrom héját beleszórjuk és a fűszerekkel ízesítünk. Kevés cukrot is szórunk bele.
Addig főzzük az almát, míg nem puhul meg, aztán levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A tejszínt és a pudingport keverjük simára, majd óvatosan, állandó keverés mellett öntsük bele a levesbe. További 1-2 percig főzzük és kész is. Kicsit várjuk meg míg hűl, majd néhány alma kockával megszórjuk és egy kevés fahéjjal.
Én így készítem: http://szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/04/22/mezes-gyomberes-almakremleves-vanilias-miniretessel/