-3 °Cenyhe havazás
2021. január 19., kedd • Sára, Mária

Almakrémleves

Mariann , 2014. április 23.
Mai receptünk egy különleges krémleves, melyet almából kell készíteni. Nagyon egészséges, hiszen az almában rengeteg vitamin található. Nem túl hizlaló, ráadásul hús sincs benne, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4-5 szem alma
 fél citrom leve
 reszelt citromhéj
 kevés cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 fél csomag vaníliás pudingpor
 2 dl főzőtejszín
 őrölt fahéj
 csipet őrölt gyömbér
 3-4 db szegfűszeg
 1 l víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk belőle, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük az almadarabokat, felöntjük vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, a reszelt citrom héját beleszórjuk és a fűszerekkel ízesítünk. Kevés cukrot is szórunk bele.

Addig főzzük az almát, míg nem puhul meg, aztán levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A tejszínt és a pudingport keverjük simára, majd óvatosan, állandó keverés mellett öntsük bele a levesbe. További 1-2 percig főzzük és kész is. Kicsit várjuk meg míg hűl, majd néhány alma kockával megszórjuk és egy kevés fahéjjal.
 
4 hozzászólás

veruss74 • Hiperaktív #4 • 7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Én így készítem: http://szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/04/22/mezes-gyomberes-almakremleves-vanilias-miniretessel/

Mirjam • Polihisztor #3 • 7 éve, 3 hónapja és 26 napja

Érdekes lehet. Hasonlíthat a kompóthoz.

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 7 éve, 3 hónapja és 26 napja

Nekem nagyon tetszik ez a recept!

Linda • Polihisztor #1 • 7 éve, 3 hónapja és 26 napja

hát őőő ez elég furán hangzik