13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Almafelfújt

2019. november 15.
12.0441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig tart az alma szezonja, ezért ismét mutatunk egy könnyed, finom almás desszertet, amit talán nem olyan könnyű elkészíteni. A felfújtaknál sok buktató lehet, de ha jól készítjük el, akkor nagyszerű édességet tudunk tálalni.


Hozzávalók:
2 db alma
50 g finomliszt
45 g cukor
40 g vaj
200 ml tej (zsírosabb)
2 db tojás
1 evőkanál almabor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál vaj a formához
2 evőkanál cukor a formához

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és egy turmixgépbe dobva pürésítsük őket. Fedjük le és tegyük félre. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket pedig verjük fel kemény habbá. A tejet melegítsük fel, majd a vajat egy nagyobb lábosba olvasszuk meg és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre, majd mehet hozzá a felmelegített tej. Ehhez a keverékhez adjuk a cukrot, a tojássárgáját, az almabort és a fűszereket.

Óvatosan forgassuk bele a felvert habot is. A formákat kenjük ki vajjal és szórjuk meg cukorral, majd mehet bele a massza is. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a felfújtat. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, különben nem nőnek meg a felfújtak.
nincs még hozzászólás