-3 °Cenyhe havazás
2021. január 19., kedd • Sára, Mária

Aioli, a spanyol fokhagymakrém

Mariann , 2021. január 06.
Mai receptünk a spanyolok egyik kedvenc krémje, az aioli, ami egyfajta fokhagymás majonéz. Mártogatósnak kiváló zöldségek mellé, de akár húsokhoz is lehet tálalni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 gerezd fokhagyma
 fél teáskanál só
 1 darab tojássárgája
 2,5 dl olívaolaj
 ízlés szerint citromlé

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, majd szórjuk meg sóval és egy mozsárban vagy egy tálban alaposan zúzzuk össze, hogy krémes állagot kapjunk. Ezután a fokhagymához adjuk a tojássárgáját, majd először csak csepegtessünk egy kevés olajat hozzá folyamatos kevergetés mellett. Végül pedig vékonyan csurgassuk az olajat a krémhez, akárcsak majonéz készítése esetén.

Ha már olyan állagot kapunk, mint a házi majonézé, akkor kész is van a krém, ízlés szerint adjunk hozzá citromlevet.
 
1 hozzászólás

Tekla • Csirke #1 • 1 hete és 5 napja

Azt erről még soha nem hallottam.