18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

A legjobb sült libamáj

2014. november 05.
3.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy Márton napi finomság receptjét hoztuk el, mégpedig a legjobb sült libamájét. A libamáj nagyon ízletes étel, bár sajnos nem olcsó, viszont nagyon könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:
500 g hízott libamáj
500 g libaháj
1 fej vöröshagyma
kevés víz


Elkészítése:
A libamájat mossuk meg és tisztítsuk meg, azaz távolítsuk el a felesleges részeket róla. Sütés előtt érdemes beáztatni tejbe, hogy szépen megsüljön majd. A vöröshagymát vágjuk apróra. A hájat mossuk meg, töröljük tisztára és kockázzuk fel.

Egy serpenyőben olvasszuk ki a libaháj zsírját a hagymán. Ez körülbelül fél óráig tart, majd szűrjük le az egészet és egy másik lábosba tegyük a hagymás részt. Erre óvatosan tegyük rá a májat és lassú tűzön, lefedve kezdjük el sütni. Ízlés szerint sózzuk.

Egy tű segítségével meg tudjuk nézni, hogy elkészült-e a máj. Ha még vér folyik ki belőle, akkor tovább kell sütni, de ha már puha és nem folyik ki belőle semmi, akkor készen vagyunk. Ha ráöntjük a leszűrt libazsírt, akkor tovább tárolhatjuk.
4 hozzászólás

Babóca

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Különleges étel, de nem tartozik a kedvenceim közé. De azért megeszem. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nem kedvelem túlzottan a májat.

válasz erre

blondi

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nyami! Imádom!mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jaj de gyönyörű sütés!mosolygó smiley Nagyon szereti az egész család, a receptet mintha magam írtam volna, ugyanígy csinálom!mosolygó smiley

válasz erre