Hozzávalók:
500 g hízott libamáj
500 g libaháj
1 fej vöröshagyma
kevés víz
só
Elkészítése:
A libamájat mossuk meg és tisztítsuk meg, azaz távolítsuk el a felesleges részeket róla. Sütés előtt érdemes beáztatni tejbe, hogy szépen megsüljön majd. A vöröshagymát vágjuk apróra. A hájat mossuk meg, töröljük tisztára és kockázzuk fel.
Egy serpenyőben olvasszuk ki a libaháj zsírját a hagymán. Ez körülbelül fél óráig tart, majd szűrjük le az egészet és egy másik lábosba tegyük a hagymás részt. Erre óvatosan tegyük rá a májat és lassú tűzön, lefedve kezdjük el sütni. Ízlés szerint sózzuk.
Egy tű segítségével meg tudjuk nézni, hogy elkészült-e a máj. Ha még vér folyik ki belőle, akkor tovább kell sütni, de ha már puha és nem folyik ki belőle semmi, akkor készen vagyunk. Ha ráöntjük a leszűrt libazsírt, akkor tovább tárolhatjuk.