9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

A legjobb petrezselymes burgonya

2018. április 28.
8.6991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hétvégi ebéd egyik elengedhetetlen körete a tökéletes petrezselymes burgonya. Nagymamáink és anyukáink mindig tudják hogyan lesz igazán finom, de most mi is eláruljuk a titkot a tökéletes petrezselymes burgonyához.


Hozzávalók:
900 g burgonya
50 g vaj

pici újhagyma
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Majd sós vízben főzzük félkeményre. Ezután szűrjük le. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd kezdjük el megpirítani benne a burgonyát. Ha már kapott egy kis színt, akkor vegyük lejjebb a hőmérsékletet és lefedve pároljuk 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

Közben néhányszor forgassuk meg és ha kell, pótoljuk a vajat. Legvégén rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, valamint egy kevés újhagymát ízlés szerint.
1 hozzászólás

bonita

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Zsírral jobb a hatás.

válasz erre