13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

5+1 sulibarát recept

Mariann , 2017. augusztus 31.
Lassan beköszönt a suliszezon, ami ismét nagy fejtörést okoz a szülőknek, ugyanis sokan nem tudják mit csomagoljanak a gyerekeknek ebédre. Ma mutatunk néhány egyszerű és egyben tápláló receptet, amit esténként percek alatt elkészíthetünk másnapra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az egyik legegyszerűbb sulis étel, a tortilla. Ha nem akarunk házilag készíteni tortillát, akkor egyszerűen vegyünk a boltban sima tortilla tekercset vagy esetleg teljes kiőrlésűt, amit megtölthetünk vajkrémmel, lazaccal vagy akár más felvágottakkal és friss zöldséggel. Jól összetekerjük, becsomagoljuk őket és másnap már vihetik is a gyerekek a suliba.

5+1 sulibarát recept - 2. kép

Ha az aznapi sült csirkéből maradt néhány szelet, akkor érdemes például grillezett csirkés szendvicset készíteni belőlük. Érdemes előre összeállítani és reggel egy picit rámelegíteni vagy meggrillezni. Nagyon laktató tud lenni a nap folyamán ha a gyerekek sokáig vannak a suliban.

Készíthetünk leveles tésztából is isteni szendvicset. Ezt szintén elkészíthetjük előző este és azt teszünk a szendvicsekre, amit csak szeretnének a gyerekek. A hús mellett a zöldséget se hagyjuk le róluk. Így olyan lesz, mintha valamilyen péksüteményt ennének.

Egy kis édesség sem árt a gyerekeknek a nap során, így például készíthetünk házi müzliszeletet. Ebbe olyan magvakat tehetünk, amiket nagyon szeretnek a gyerekek, sőt akár egy kis olvasztott csokiba is lehet mártani belőle. A müzliszeletek akár napokig is elállnak, így a hétvégéken is elkészítheted őket.

5+1 sulibarát recept - 3. kép

Szintén jó ötlet nasinak az amerikai csokis keksz, amit egészséges formában is elkészíthetünk és szinten napokkal előbb meg lehet őket sütni, befőttes üvegben képesek napokig elállni, sőt puhulnak is közben. Ennek az elkészítésében a gyerekek is segíteni tudnak, így nem hárul minden ránk.

Mi az amiből szinte bármilyen mennyiséget képesek a gyerekek megenni? Hát persze, hogy a chips! Készítsünk otthon finom, házi édesburgonya chipset, ami sokkal egészségesebb mint a boltokban kapható előrecsomagolt chipsek és pontosan ki tudjuk mérni a gyerekek számára a szükséges mennyiséget. De barátaikat is megkínálhatják ezzel a szuper chipsszel.
 
2 hozzászólás

Lili • Messiás #2 • 3 éve, 4 hónapja és 4 napja

Aki elég kreatív az simán össze tud ezekből valamilyen kaját dobni akár napi szinten.

Mirjam • Polihisztor #1 • 3 éve, 4 hónapja és 4 napja

Nagyon jók ezek az ötletek.