13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 saláta recept a nyári hónapokra

2019. július 06.
6.9091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nagy nyári melegben senki sem szeret túl sokat enni, ilyenkor jobban kedveljük a könnyedebb ételeket. Ma mutatunk öt plusz egy olyan saláta receptet, amit akár ebédra, akár vacsorára is lehet fogyasztani.


1. Mivel nyáron szeretünk sokat grillezni, így első receptünk egy könnyed grillsajtos dinnyés saláta, ami egyszerűen fantasztikus. A dinnyének itt a szezonja, így érdemes azt akár salátákba is belekeverni. Próbáljunk meg magszegény dinnyét beszerezni, így nem kell aggódni a magok miatt, miközben esszük a finom falatokat. Ebben az ételben sok a fehérje, viszont a zsíros sajt miatt ne együnk belőle túl sokat.

2. A csirke szinte minden saláta alapja. Ha szeretnél egészségesen étkezni, akkor próbálj meg minél többször csirkét és valamilyen salátát fogyasztani. Hogy ne legyen unalmas, készíts például csirkés-avokádós salátát, melyben rengeteg vitamin van, értékes tápanyagok és kevés kalória.

3. Ha azonban valami klasszikusabbra vágynál, akkor készítsd el az igazi cézár salátát. Bár eredetileg a cézár salátához nem kínáltak csirkét, manapság azonban szinte mindenhol csak így lehet kapni. Csirke helyett esetleg még lehet tálalni egy kis rákkal, amennyiben valaki kedveli a tengeri herkentyűket.

4. Amennyiben húsmentes salátára vágysz, akkor van erre is két jó receptünk. Az egyik egy klasszikus görög saláta, melyet jó minőségű olívabogyóval és feta sajttal készíts el, ettől lesz nagyon jó íze. Valamint az olívaolaj és az oregánó is legyen minőségi.

5+1 saláta recept a nyári hónapokra - 2. kép

5. A másik húsmentes saláta egy különleges almás zellersaláta, ami rengeteg vitamint tartalmaz és az alma szezonjában érdemes elkészíteni. Ezt ősszel is érdemes enni, ha van friss alma és dió is. Önmagában is nagyon ízletes, de ezt akár húsok mellé is tálalhatjuk, esetleg előételként.

+1 Végezetül egy igazi aduász saláta receptjét mutatjuk, amivel biztosan jól fogsz lakni, ha elkészíted. A mézes-mustáros csirkesalátát jobb csirkecombfiléből készíteni és nem csirkemellből, így egy sokkal szaftosabb húst fogsz kapni. Zöldségekkel megspékelve egy nagyon laktató étel lesz ebből az egyszerű salátából.
1 hozzászólás

Edit90

5 éve, 1 hónapja és 18 napja

A dinnyés saláta nekem nem tetszik. A dinnye önmagában jó.

válasz erre