11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

5+1 nyári gasztro fesztivál, amit nem szabad kihagynod!

2017. május 20.
8.0811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyár legjobb kikapcsolódása sokak számára az, ha elmehet egy jó gasztro fesztiválra, ott egy jót ehet, ihat és megnézhet pár kellemes koncertet. Szerencsére hazánk olyan színes és változatos gasztronómiai értékekkel rendelkezik, aminek köszönhetően az ország minden részén tucatszámra válogathatunk a változatos gasztro fesztiválok közül, és bár akadnak köztük egy kaptafára épülők is, ellenben az alábbiakban kiválogattunk nektek néhány különlegesebb darabot, ha szeretnétek részt venni valami igazán izgalmas programon az idei nyáron.


1. Gourmet Fesztivál

Ha az ország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztro fesztiválját keressük, akkor a budapesti Gourmet Fesztivál május 18. és 21. között határozottan a mi igényeinket is kielégíti majd. A kora nyári esemény középpontjába a jól megszokott exkluzív vacsorák és worskhipok mellé idén a mangalica és az eper köré épül fel a legtöbb ételkülönlegesség, amelyek mellett színes programkavalkád vár ránk hazai és nemzetközi sztárokkal, de tiszteletét teszi az eseményen a szlovéniai Ana Roš is, akit nemrégiben a világ legjobb női séfjének választottak.

5+1 nyári gasztro fesztivál, amit nem szabad kihagynod! - 2. kép

2. Balatoni Hal- és Borünnep


A balatonfüredi Balatoni Hal- és Borünnep június 2. és június 5. között kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy a látogatók valódi balatoni halakat kóstolhassanak, méghozzá a helyi és az országos borosgazdák legfinomabb borkülönlegességei mellett. A Tagore sétányon tartandó eseménysorozaton borbemutatók, borkóstolók, valamint természetesen folyamatos gyermekprogramok és koncertek várják majd a családokat, akik garantáltan jókat ehetnek és ihatnak itt.

3. Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál

A Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál évek óta a nyár egyik első gasztronómiai fesztiváljaként egy igazi különlegesség vár a finom grillezett ételek és a jó sörök kedvelőire. A június 2. és 4. között megrendezésre kerülő eseményen az ínyencek igazi kézműves söröket és sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg, méghozzá frissen sütött grillekkel, és olyan előadókkal, mint Wolf Kati vagy a Children of Distance.

4. Göcseji Prószafesztivál Zalaegerszegen

Ha szeretjük a népies ételekre koncentráló gasztro fesztiválokat, akkor feltétlenül látogassunk el az Egerszeg Fesztivál részeként megrendezésre kerülő Göcseji Prószafesztiválra június 11-én. A zalaiak által tócsniként, tócsiként, lapcsánkaként, de leginkább prószaként ismert különlegessége egy igazán hagyományos és finom ételkülönlegesség, amit Zalaegerszegen családias hangulatban, színes programokkal és koncertekkel élvezhetünk majd.

5+1 nyári gasztro fesztivál, amit nem szabad kihagynod! - 3. kép

5. Eperfesztivál Tahitótfaluban


Gondoltad volna, hogy van hazánkban Eperfesztivál? Márpedig van, méghozzá a Dunakanyar egyik legszebb falujában, ahol június 9. és 11. között már 19. alkalommal rendezik meg ezt a különleges gasztro fesztivált, ahol minden az eperről szól, így az eperméztől kezdve, az eperpálinkáig mindent megtalálhatunk itt. Persze nemcsak emiatt, hanem a festői szépségű környék okán, valamint a családias hangulat, a kézműves vásár, a koncertek és a remek ételek miatt is érdemes lehet ellátogatni emiatt Tahitótfaluba.

+1. Dél-alföldi Rétes Fesztivál

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg Mórahalmon az ország legnagyobb rétesfesztiválját, aminek apropójából július 7. és 9. között hazánk a legfinomabb és legkülönlegesebb réteskülönlegességeit ízlelhetjük majd meg. Természetesen a finom ételek mellett itt is várnak majd ránk tematikus kísérőprogramok, így különféle koncertek, gyerekeknek szóló elfoglaltságok és hamisíthatatlan dél-alföldi jó kedv.
2 hozzászólás

pilótakeksz

7 éve, 6 hónapja és 12 napja

Rétes fesztivál is van?! meglepett smiley Hát erre el kell menni.

válasz erre

Lili

7 éve, 6 hónapja és 12 napja

Jók ezek a gasztro fesztiválok. Néha egészen jókat lehet enni.

válasz erre