2018. szeptember 20., csütörtök • Friderika

10 perces zöldspárgás ráksaláta

Mariann , 2018. július 11.
Mai receptünk egy nagyon gyorsan elkészíthető vacsoraötlet, melyhez alig kell néhány hozzávaló. Ebben a salátában kevés kalória van, de annál több fehérje és persze rost. Kiváló diéta alatt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g garnélarák
 150 g zöldspárga
 só, bors
 olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 pici petrezselyem

Elkészítés:
A zöldspárgát mossuk meg, majd vágjuk le a fás részt. Ezután tetszés szerinti méretre vághatjuk, de akár egyben is lehet őket hagyni. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a garnélákat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd pirítsuk őket meg. Ha már mindkét oldalukon szép rózsaszínek, akkor vegyük őket ki.

Dobjuk bele a zöldspárgát, szintén fűszerezzük és pároljuk meg néhány perc alatt. Ezután tegyük vissza a garnélát, keverjük össze és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet.
 
2 hozzászólás

Mariann • Megszállott #2 • 2 hónapja, 2 hete

Egy kis sajt rá és tökéletes.

Linda • Polihisztor #1 • 2 hónapja, 2 hete

Imádom a rákot