10 perces tonhalas tészta

Mariann , 2018. június 15.
Mai receptünk egy nagyon gyorsan elkészíthető tésztaétel, amit akár egy rohanós napon is bármikor összedobhatunk, amennyiben minden alapanyag megtalálható otthon. Akár hidegen is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
 250 g tészta
 1 konzerv olajos tonhal
 2-3 gerezd fokhagyma
 1 db citrom
 1 marék spenót
 só, bors
 pici olaj

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk bele a tésztát, közben pedig elkészítjük a tonhalas feltétet hozzá. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát - ízlés szerint akár csilit is dobhatunk mellé - és egy picit pirítsuk meg. A citrom héját reszeljük bele és a fél citrom levét pedig facsarjuk a fokhagymára.

Ezután az olajos tonhalat dobjuk a fokhagymához és az olaj egy részét is érdemes hozzáadni. Kevergessük egy kicsit, és szórjuk meg borssal, valamint mehet bele a spenót is. A tészta főzővizéből tegyünk egy keveset a tonhalhoz, majd az elkészült tésztát keverjük össze a tonhalas alappal.
 
2 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #2 • 5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Tonhal valamiért nem jön be.

kalifa • Hiperaktív #1 • 5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Pont van itthon szóval lehet megcsinálom.