10 perces tonhalas tészta

Mariann , 2018. június 15.
Mai receptünk egy nagyon gyorsan elkészíthető tésztaétel, amit akár egy rohanós napon is bármikor összedobhatunk, amennyiben minden alapanyag megtalálható otthon. Akár hidegen is lehet fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g tészta
 1 konzerv olajos tonhal
 2-3 gerezd fokhagyma
 1 db citrom
 1 marék spenót
 só, bors
 pici olaj

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk bele a tésztát, közben pedig elkészítjük a tonhalas feltétet hozzá. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát - ízlés szerint akár csilit is dobhatunk mellé - és egy picit pirítsuk meg. A citrom héját reszeljük bele és a fél citrom levét pedig facsarjuk a fokhagymára.

Ezután az olajos tonhalat dobjuk a fokhagymához és az olaj egy részét is érdemes hozzáadni. Kevergessük egy kicsit, és szórjuk meg borssal, valamint mehet bele a spenót is. A tészta főzővizéből tegyünk egy keveset a tonhalhoz, majd az elkészült tésztát keverjük össze a tonhalas alappal.
 
2 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #2 • 1 hónapja, 1 napja

Tonhal valamiért nem jön be.

kalifa • Hiperaktív #1 • 1 hónapja, 2 napja

Pont van itthon szóval lehet megcsinálom.