13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

Visszatérő divattrendek a 2020-as években!

Mariann , 2020. június 25.
Aki figyelemmel követi a divattrendeket, az biztosan észrevette már a szegmenst uraló ciklikusságot. Léteznek ugyanis úgynevezett örök ruhadarabok, melyek mondhatni soha nem mennek ki a divatból, és míg akadnak, melyek örökre elfelejtődnek, a jól bevált típusok - gyakran némi újragondolás után ugyan, de - mindig visszatérnek. Ez nemcsak a hétköznapi ruhaboltokban, hanem természetesen a legnagyobb divatmárkák kínálatában is megfigyelhető folyamat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Így történhet, hogy ami nekünk esetleg most vagy jövőre trendi lesz, azt szüleink vagy nagyszüleink már évtizedekkel ezelőtt ismerték, sőt szerették is. Legyen szó akár a leszivárgás elméletről, akár a Bubble-Up divatteóriáról, ez a helyzet várhatóan a jövőben sem változik drasztikusan, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy Linda Mata, a ShopAlike.hu divattanácsadójának segítségével megvizsgáljuk egy kicsit, milyen divattrendek várnak ránk az elkövetkezendő időszakban, vagyis a 2020-as években.

Visszatérő divattrendek a 2020-as években! - 2. kép

Visszatér a nyolcvanas évek

A nyolcvanas évek kulturális szempontból az emberiség fejlődéstörténetének egyik csúcspontja volt, de a divatirányzatok tekintetében is meghatározóként szolgált, az akkor lefektetett alapok pedig az elkövetkezendő esztendőkben még biztosan velünk maradnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a magas derekú mom jeans farmer megjelenése, mely ismét bekerült a szekrényeinkbe, miközben kevesen tudják róla, hogy ez bizony eredetileg már a nyolcvanas években is divat volt, sőt a korszak egyik legtöbbet eladott ruhaneműjeként ismerjük. 2020-ban pedig ismét elképesztően fontos trendhullámot indított útnak, ezáltal amíg a teltebb testalkat divatban van, addig a magas derekú farmer garantáltan itt marad köztünk.

Jönnek a puffos ujjak

Az úgynevezett puffos ujjú felsők sem tekinthetők újdonságnak a női divatvilágban, de múltjuk sokkal korábbról eredeztethető, mint a nyolcvanas évek. Már az 1800-as években, a viktoriánus korszakban is kedvelt ruhaneműk voltak, és 2020-ban megint előtérbe kerülnek mind az egyszerű blúzok, mind az ingek vagy a kabátok tekintetében. Azon túl, hogy ez a stílus a Disney hercegnőit mindig is elkísérte, azért a nyolcvanas években volt legutoljára csúcson, példának okáért még Diana hercegné esküvői szettjébe is beférkőzött.

Visszatérő divattrendek a 2020-as években! - 3. kép

Újra divatos lesz a szögletes orrú szandál

Noha legalább annyian nem szerették, mint ahányan imádták őket, de a kilencvenes években azért hatalmas népszerűségnek örvendtek azok a szandálfazonok, melyek szögletes orral rendelkeztek. Annak idején minden divatos nő cipős szekrényében volt legalább egy ilyen lábbeli, ami megfelelő fazonban éppen úgy alkalmas volt hétköznapi viseletre, mint például elegáns megjelenésre. Noha többször megpróbálták visszahozni, de az előttünk álló évtizedben végre sikerülhet is!

Visszatérő divattrendek a 2020-as években! - 4. kép

Előtérben a minimalizmus

Akárcsak a különféle művészeti ágazatokat, úgy az öltözködést is a minimalizmus jellemzi majd az elkövetkezendő esztendőkben. Az egyszerű szabás, az egyszerű fazon és az egyszerű színek - ez a triumvirátus jellemzően kimagasló szerepet tölt be az előttünk álló időszakban, különösen a fehér ruhák tükrében, melyek bármilyen alkalomra ideálisak lehetnek, főleg a nagy melegben pedig praktikusak is.

A fenntarthatóság is fontos szerepet kap

Bár nem feltétlenül divattrend, azonban nagyon fontos kiemelni, hogy a többi iparághoz hasonlóan a divatvilágban egyaránt nagy szerepet kap majd a fenntarthatóság kérdése. Ez azért fontos a 2020-as évek tekintetében, mert nagyban befolyásolhatja valaminek a felkapottságát az, hogy például természetes anyagból készült-e, hiszen az újrahasznosíthatóság, a környezettudatos szemlélet ebben a világban is egyre fontosabbá válik, ami egy kifejezetten pozitív vonulat.

Visszatérő divattrendek a 2020-as években! - 5. kép

Időtlen ruhadarabok, melyek soha nem mennek ki a divatból

Léteznek olyan, úgynevezett időtlen ruhadarabok, melyek gyakorlatilag kortalanok, ebből kifolyólag pedig a következő években is megállják majd a helyüket. Hogy melyek ezek? Bátran viselj például a 2020-as években is szinte bármilyen fekete ruhát - főként blézert, ceruzaszoknyát és nadrágot -, kék farmert, fehér pólót, ezüstékszert, fehér edzőcipőt vagy farmerkabátot, hiszen ezekkel csak nagyon ritkán nyúlhatsz mellé.

Visszatérő divattrendek a 2020-as években! - 6. kép

 
3 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #3 • 3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Én az egyszerűségre törekszem, nem szoktam követni a divatot, de valahogy mégis mindig divatosan öltözködöm.

Carrie • Megszállott #2 • 3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Fehér póló és farmer az egyik kedvenc kombinációm. De farmert szinte mindenhez veszek fel.

Gucci • Messiás #1 • 3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Rengeteg olyan ruha van amit bármikor felvehet az ember, divat ide vagy oda.