Vigyázz: a túl sok futás is megárthat!

Brauny , 2016. március 22.
Egy dán kutatócsoport nemrégiben bejelentette, hogy 12 éven át tartó vizsgálataik során bizonyítást nyert, hogy a túl sok futás ugyanolyan káros hatással lehet egészségünkre, mint a mozgásszegény életmód.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A szakértők szerint a több mint egy évtizedes vizsgálati időszak során bizonyosságot nyert, hogy azok az emberek voltak a legegészségesebbek, illetve az ő körükben volt a legkisebb a halandóság aránya, akik hetente nem futottak többet 2 és fél óránál, és azt is átlagosan heti három alkalomra osztották el.

Akik ennél többet és gyakrabban futott, azoknál ugyanolyan gyakori volt az elhalálozás, mint azon embereknél, akik egyáltalán nem sportoltak, amivel a koppenhágai Frederiksberg Kórház munkatársai arra szerették volna felhívni az emberek figyelmét, hogy az edzésnek is van egy felső határa.

A kutatók szerint a hosszan tartó és megerőltető edzés bizonyos szerveken belül súlyos szerkezeti elváltozásokat idézhet elő, ami hozzájárulhat például az idő előtti szívmegálláshoz és egyéb problémákhoz is.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

zitucska • Überbrutál #3 • 2 éve, 6 hónapja és 7 napja

Már a futás is káros..mi jön még?

Perec • Hiperaktív #2 • 2 éve, 6 hónapja és 7 napja

Na az szép! Mondjuk amúgy sem vagyok egy nagy sportoló de ezek után még jobban visszaveszek.

Minoni • Polihisztor #1 • 2 éve, 6 hónapja és 7 napja

És a sportolók? Azok minden nap futnak mégis sokáig élnek.