#
kep1#Meglepő kutatási anyagot közöltek a New York-i Binghamtom Egyetem kutatói, akik alaposabban is megvizsgálták a manapság forgalomban kapható rágók összetevőit, és felfedeztek valamit, amiről eddig nem igazán dicsekedtek a gyártók.
Kiderült ugyanis, hogy a legtöbb rágóban megtalálható egy titánium oxid nevezetű kémiai anyag, amely komoly galibát tud okozni a szervezetünkben, hiszen nagyobb mennyiségben képes megzavarni a testünket, ezáltal rossz hatást gyakorol az emésztésre, sőt mi több, alaposan lecsökkenti a különféle fontos tápanyagok felszívódását.
Persze a kutatók is hangsúlyozták, hogy rengeteg rágót meg kell ennünk, sőt le is kell nyelnünk ahhoz, hogy ez a hatás érvényesüljön, de aki minden nap és folyamatosan rágózik, annak nem ártana valami másra cserélni szenvedélyét, vagy legalább korlátoznia azt.
A WHO jelentése szerint egyre több fiatalt érint az internetes zaklatás