7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Újévi fogyókúrás tippek, hogy könnyen lemenjenek az ünnepi kilók

2014. január 07.
2.8001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az újév bizonyára sokak számára indult fogyókúrával, hiszen az ünnepek alatt az emberek hajlamosak elhanyagolni magukat, a fogyókúrát, és határtalanul enni - ahogyan nagyanyáink mondták egykoron: annyit, amennyi jólesik. Mivel nagyon sokan akár két hétig is otthon lehettek az ünnepek miatt, ezért nem ritka eset, hogy akár 2-3 kiló is felkúszott a nagy semmittevésben, amitől sürgősen meg kellene szabadulni. Hogy miként? Íme öt tuti tipp, amelyekkel hozzásegíthetsz ahhoz, hogy az ünnepi kilók mielőbb lemenjenek!


Az első és legfontosabb, hogy ne halogassunk, ne várjunk semmire, a kilók maguktól biztosan nem fognak eltűnni rólunk, így kezdjük el a fogyókúrát, méghozzá lehetőség szerint még ma. Nincs "majd holnap", nincs "majd hétfőtől", nincs "még egy utolsó falat csokoládé", most és azonnal határozzuk el, hogy lefogyunk, és nekilátunk az újévi fogyókúrának.

Újévi fogyókúrás tippek, hogy könnyen lemenjenek az ünnepi kilók - 2. kép

Sokan azt hiszik, hogy a fogyókúra csak drasztikus változásokkal jöhet létre, holott ez egyáltalán nem igaz. Az ünnepi kilók amilyen hamar jöttek, egy kis odafigyeléssel olyan hamar le is adhatók, így sokaknak már az is elég - és ez a második tanács -, hogy annyit eszünk, amennyi éppen elegendő. Ha ez két falat kenyér, akkor annyi, de ügyeljünk arra, hogy sose legyünk éhesek, mert azzal éppen az ellenkező irányba billenthetjük a mérleg nyelvét. Ezt olyan apró trükkökkel érhetjük el, minthogy jó előre megfontoljuk mit és mennyit eszünk egy nap, kistányérról eszünk - így nagynak látszik a kisadag is -, és sok vizet iszunk, ami telíti a gyomrot.

A harmadik tipp ehhez kapcsolódik, ez nem más, mint a rendszeres étkezés. Sokan azt hiszik, a koplalással megszabadulhatnak kilóiktól. Ideiglenesen talán igen, de tartósan garantáltan nem! Éppen ezért mindig reggelizzünk úgy, mint a királyok: bőségesen! Természetesen a kalóriákra figyeljünk oda, így a cukros dolgokat kerüljük, inkább válasszunk teljes kiőrlésű pékárukat, gyümölcsöket, zöldségeket és zsírszegény tejtermékeket. Ne feledkezzünk meg a zsenge tízórairól sem, de a legnagyobb odafigyelést az ebéd jelenti. Itt fontos, hogy kiadós legyen, de kerüljük a zsíros ételeket, és a vörös húsokat, így inkább részesítsük előnyben a főzelékeket, a sovány húsokat és természetesen a zöldségeket, a desszertet pedig felejtsük el.

Újévi fogyókúrás tippek, hogy könnyen lemenjenek az ünnepi kilók - 3. kép

Délután még egy röpke uzsonna - egy kis gyümölcs, valamint néhány puffasztott rizsszelet ideális lehet -, mellette pedig fontos a vacsora, amit minden esetben 6 óra előtt fogyasszunk el. Aranyszabály, hogy semmi szénhidrát, semmi cukor és semmi káros vagy hizlaló nem lehet ebben az étkezésben, így igyekezzünk inkább salátákat, gyümölcsöket, esetleg valami könnyű kis szendvicset elfogyasztani, a lényeg, hogy energiát és ne kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe tápanyag formájában, hogy kibírjuk reggelig korgó gyomor nélkül.

Az újévi fogyókúra két tuti tippet tartalmaz még, amelyek elengedhetetlenek a fogyásban! Az egyik a sok folyadék, ami nem csak telíti a gyomrot, hanem az emésztést és az anyagcserét is segíti. Ezen felül pedig bármennyire is hangzik rosszul, de a sport, pontosabban a SPORT sem hiányozhat a fogyókúrából. Próbálkozhatunk ugyanis bármilyen mintaétrenddel, szedhetünk akármilyen étrend-kiegészítőt, ha nem sportolunk és mozgunk, biztosan nem tudjuk majd leadni felesleges kilóinkat, maximum átmenetileg, később ugyanis kamatostul visszakapjuk majd az egészet.
5 hozzászólás

Lili

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nagyszerű tippek! Meg is kell fogadni!

válasz erre

bonita

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

én most elhatároztam, hogy ledobok 5 kilót, jól jönnek ezek a tippek most mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

hát igen...nálam a 'majd holnap' szöveg bevált röhögő smiley de engem nem zavar túlzottan a súlyom, jól érzem magam és szeretek jókat enni mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

ez a 6 óra után ne nagyon együnk nekem nem megy sajnos, örülök ha hazaesek 6 körül és ehetek végre egy jót

válasz erre

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nagyon jó tippek! Szerencsére nem vagyok hízékony, de sokaknak segíteni fog!

válasz erre