0 ℃Tiszta idő
2020. február 29., szombat • Szökőnap

Újabb káros hatása derült ki az energiaitalnak

Brauny , 2013. december 04.
Egyre népszerűbbé válik a fiatalok körében az energiaitalok fogyasztása, ám a Bonni Egyetem kutatói nemrégiben bebizonyították, hogy az efféle üdítők fogyasztásával szó szerint megerőszakoljuk szívünket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az egyetem kutatócsoportja 17 résztvevő segítségével tanulmányozta az energiaitalok szívre gyakorolt hatását. A kiválasztottakat az üdítő elfogyasztását követő egy órával vetették alá komolyabb vizsgálatoknak, és megállapították, hogy a szívizom-összehúzódások sokkal erőteljesebbé váltak a túlzott koffein és taurin elfogyasztását követően.

Az energiaitalok koffeintartalma akár háromszorosa is lehet a kólához vagy a kávéhoz mérten. A kutatók a célcsoport számára egy olyan üdítőt biztosítottak, aminek 100 milliliterére 32 milligramm koffein és 400 milligramm taurin jutott.

A vizsgálatok során megállapították, hogy egy ilyen üdítő elfogyasztását követően a szervezetünkbe vért pumpáló bal szívkamra összehúzódásai sokkal erőteljesebbek voltak, tehát az energiaital fogyasztásának fizikai hatásai is vannak szervezetünkre, és bár egyelőre még nem tudják, hogy ez valóban befolyásolja-e a napi tevékenységet, vagy a sportteljesítményt, de gyermekek és fiatalok számára továbbra sem ajánlják az efféle üdítők fogyasztását.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

simply red • Csirke #1 • 6 éve, 9 hónapja és 9 napja

ezt a weboldalt azért is jobban kedvelem a többinél, mert itt többnyire mindig kutatásokkal alátámasztott hírekről olvashatunk, azaz nagyobb a valószínűsége, hogy igaz az e.italokról eddig csak rosszat hallottam, bár ettől függetlenül van ami nagyon finom.

1 2 a(z) 2 -ből