0 ℃Tiszta idő
2020. február 28., péntek • Elemér

Új gyógyszert fedeztek fel, ami hatásos a másnaposság káros hatásai ellen

Brauny , 2015. május 28.
A University of Huddersfield kutatói felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kezeléséhez alkalmazott legújabb gyógyszerek kiváló hatást fejtenek ki abban az esetben is, ha valaki a túlzott alkoholfogyasztás miatt a másnaposság káros hatásaival harcol.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az új gyógyszer az ethane-beta-sultam, amelyet embereken egyelőre még nem próbáltak ki, ellenben patkányokon már sikeresen teszteltek, így bebizonyosodott, hogy a szer nem csak megakadályozza a túlzott alkoholfogyasztásból eredeztethető agysejtpusztulást, hanem ezen felül a memóriát is képes fejleszteni.

Az új gyógyszer tehát nem szünteti meg a kínzó fejfájást, ellenben a sok alkoholfogyasztással járó agysejtpusztulás ellen kiválóan alkalmazható, főként a tinédzserek esetében, akiket sokszorosan veszélyeztet a túlzott alkoholfogyasztás problémája, agyuk és agysejtjeik ugyanis még fejlődésben vannak.

A szakember szerint noha rengeteg negatív véleményt kaptak azzal kapcsolatban, hogy az alkohol káros hatásai ellen próbálnak gyógyszeresen tenni, de elmondták, hogy főként az alkoholizmustól szenvedőkön próbálnak segíteni az új készítménnyel, és nem a hétvégi italozókon.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

hemberender • Hiperaktív #2 • 5 éve, 2 hónapja

Ezek szerint majd lehet piálni mindig.

Babóca • Messiás #1 • 5 éve, 2 hónapja

Na egy ilyen kell is az embereknek.