9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Új gyógyszert fedeztek fel, ami hatásos a másnaposság káros hatásai ellen

2015. május 28.
2.1321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A University of Huddersfield kutatói felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kezeléséhez alkalmazott legújabb gyógyszerek kiváló hatást fejtenek ki abban az esetben is, ha valaki a túlzott alkoholfogyasztás miatt a másnaposság káros hatásaival harcol.



Az új gyógyszer az ethane-beta-sultam, amelyet embereken egyelőre még nem próbáltak ki, ellenben patkányokon már sikeresen teszteltek, így bebizonyosodott, hogy a szer nem csak megakadályozza a túlzott alkoholfogyasztásból eredeztethető agysejtpusztulást, hanem ezen felül a memóriát is képes fejleszteni.

Az új gyógyszer tehát nem szünteti meg a kínzó fejfájást, ellenben a sok alkoholfogyasztással járó agysejtpusztulás ellen kiválóan alkalmazható, főként a tinédzserek esetében, akiket sokszorosan veszélyeztet a túlzott alkoholfogyasztás problémája, agyuk és agysejtjeik ugyanis még fejlődésben vannak.

A szakember szerint noha rengeteg negatív véleményt kaptak azzal kapcsolatban, hogy az alkohol káros hatásai ellen próbálnak gyógyszeresen tenni, de elmondták, hogy főként az alkoholizmustól szenvedőkön próbálnak segíteni az új készítménnyel, és nem a hétvégi italozókon.