14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tuti ötletek a pihentető alvásért

2014. február 08.
1.9461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Amikor egész nap pörgés van a munkában és más dolgok miatt is stresszes az életünk, ne csodálkozzunk, hogy nem tudjuk kipihenni magunkat, akármilyen korán is fekszünk le. Ez azonban elkerülhető néhány nagyon praktikus ötlettel.


Álmatlanság ellen tökéletes megoldás lehet a gyógytea. Lefekvés előtt egy pohár forró vízbe helyezzünk egy kamilla, egy csipkebogyó és egy citromfű teát. Kicsit hagyjuk ázni, majd lefekvés előtt igyuk meg.

Biztos sok ember küzd azzal, hogy rémálmai vannak. Ez lehet a tudat alatti gondok, vagy akár a mindennapi rohanás és stressz miatt is. Ha azonban ilyen zagyvaságokat álmodunk, vagy akár fel is riadunk, akkor a jó hír az, hogy tehetünk ellene. Egy meditációs gyakorlat orvosolja a problémát: zárjunk ki minden hangot, feküdjünk hanyatt az ágyunkban és számoljunk visszafelé huszonegytől.

Ha nullához érünk, képzeljük el, hogy egy hatalmas kapun belépünk az álmok csodálatos kertjébe. Járjuk körbe a kertet, nézzünk szét alaposan, majd üljünk le egy padra és hallgassuk a madarak csicsergését. Elkezd alkonyodni és jön felénk egy kedves alak, ő az álommanó. Kérjük meg, hogy szép álmaink legyenek és a valóságban forduljunk kényelmes pozícióba, majd hagyjuk, hogy elaludjunk.
4 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 4 napja

Ezeket jó tudni! Nekem nagyon rossz az alvókám. szomorú smiley Majd megpróbálkozom ezekkel a tippekkel!

válasz erre

Pocok

11 éve, 4 napja

Én ha nem tudok aludni, akkor csak iszok egy pohár meleg tejet.

válasz erre

monyó

11 éve, 5 napja

Én a teától fent maradok, nem tudok aludni...

válasz erre

Babóca

11 éve, 5 napja

Nekem az alvással nincs gondom! mosolygó smiley

válasz erre