A túró ugyanis bizonyítottan az egyik legfontosabb és legnagyobb fehérjeforrás, amelyre elsősorban a magas kalciumtartalom miatt van szüksége a szervezetnek. A túró fogyasztásával éppen ezért nem csak hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csontozatunk erős és egészséges maradjon, hanem megelőzhetjük általa a csontritkulás kialakulásának kockázatát is, mindemellett pedig kutatások igazolják, hogy a túró az egyik legjobb kalciumforrás a sportolás után, foszfortartalma pedig még a tejnél is magasabbnak tekinthető.
A túró esetében megkülönböztethetünk zsíros és sovány túrót. A kalciumbevitel szempontjából mindkettő rendkívül magas kalciumtartalommal bír, de a kalóriát tekintve már egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket fogyasztjuk. Amennyiben ugyanis szeretnénk kiegyensúlyozottan és egészségesen táplálkozni, mindemellett pedig fogyókúrázni, úgy érdemes a sovány tehéntúrót választani, ami mellett akár még néhány kilótól is megszabadulhatunk.
Legyen szó azonban bármiről, a túró a kalcium-dús étkezést tekintve kiemelkedően fontos tápláléknak tekinthető, amelyből érdemes naponta fogyasztani ahhoz, hogy csontjaink egészséges és épek maradhassanak.