8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Túl sok folyadék fogyasztása sem egészséges!

2015. február 10.
2.0681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az egészségügyi tanácsadók az utóbbi években mástól sem voltak hangosak, minthogy mindig fogyasszunk elegendő mennyiségű folyadékot, de főként tiszta vizet, hogy testünk és szellemünk felfrissülhessen, szervezetünk pedig megfelelő hidratációhoz jusson.

A londoni Whiteley Klinika szakemberei szerint ez valóban nagyon fontos, azonban sokan ennek hatására gyakran átesnek a ló másik oldalára, és olyan sok folyadékot kezdenek el fogyasztani, ami már ártalmas lehet.

A kutatók szerint orvosilag egyáltalán nem helytálló, hogy több mint 2 liter vizet kellene elfogyasztani egy nap, hiszen az élelmiszerekből is rengeteg, naponta akár fél liter vízhez is hozzájut a szervezetünk, és akkor még nem is számoltuk bele a teát, a kávét, valamint az egyéb folyadékokat.

Az orvosok szerint érdemes alaposan odafigyelni arra, hogy ne terheljük túl folyadékkal szervezetünket, ez ugyanis nagyon megterhelő lesz a veséknek os, és a nagyfokú izzadás miatt kitágíthatja az izzadságmirigyeket, amivel többet izzadunk, ezáltal sokkal szomjasabbá válunk.

Dr.

Margaret McCartney szerint a legjobb az lenne, ha akkor és annyit innánk, amennyi nekünk jól esik. Természetesen azt a kutató is hangsúlyozta, hogy a tiszta víz fogyasztása elengedhetetlen, de a mennyiségét inkább a rendszeres vizeléshez kellene igazítani, illetve ahhoz, hogy a vizeletünk mindig sárga és tiszta színű legyen.