0 ℃Tiszta idő
2020. február 23., vasárnap • Alfréd

Tudósok szerint visszafordíthatatlan demenciát okoznak a gyorséttermi ételek

Mariann , 2019. június 15.
Bár már rengeteg kutatás világított rá, hogy a gyorséttermi ételek nagyon egészségtelenek és nem csak hízást okoznak, azonban most egy friss tanulmány szerint akár visszafordíthatatlan demenciát is okozhatnak ezek az ételek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az Ausztrál Nemzeti Egyetem professzora, Nicolas Cherbuin legújabb tanulmányában arról ír, hogy munkatársaival bizonyítékot találtak arra, hogy az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód veszélyt jelent a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására, valamint az agyi működés csökkenésére, ami demenciához vezethez és az agy zsugorodásához is. A kutatás arra is rávilágított, hogy az egészségtelen táplálkozás miatt az agy képes sokkal előbb hanyatlani, így aki például egészen középkoráig egészségtelenükl tálplálkozott, annál hamarabb előjöhetnek a demencia tűnetei.

A professzor szerint, aki már gyermekkorban elkezd mozogni és mellett egészségesen táplálkozni, annak nem kell majd félnie idős korában sem. Persze a mértékletesség is nagyon sokat segíthet, de ha már idősebb korban kezdünk új életet, akkor már nem biztos, hogy az agyi funkciók csökkenését vissza lehet majd fordítani.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!