13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tönkreteszik gyermekeink gyomrát a modern élelmiszerek

2016. március 07.
6.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Megdöbbentő eredményeket publikált a National Academy of Science szaklap egy olasz kutatás alapján, amelyből kiderült, hogy a modern élelmiszerek és a nyugati étrend szó szerint tönkreteszi a gyerekek emésztőrendszerét.

Az olasz szakemberek több ezer átlagos gyermeket vizsgáltak meg, és az eredményeket összevetették egy olyan elszigetelt afrikai falu legkisebbjeivel, akik 2 éves korukig kizárólag anyatejet kaptak, és utána vegetáriánus étrenden éltek éveken át.

A vizsgálat szerint nem elég, hogy a nyugati világban született gyermekek többségét alig félévig szoptatta édesanyjuk, a rendes táplálkozásra való áttérés miatt és a modern élelmiszerek hatására bélflórájuk sokkal rosszabb állapotban volt, mint az afrikai gyerekek esetében.

Az olasz gyermekek bélflórájában ugyanis több volt az elhízáshoz kapcsolódó mikroba, valamint sokkal kevesebb a gyulladásokat csökkentő zsírsav, ami nem csak későbbi súlyos betegségek kiváltója lehet, hanem az elhízásnak is sokkal nagyobb táptalajt biztosít, a helyzet pedig idősödve egyre rosszabbá válik.